АПОЕЛ Никозия непрекъснато се издига в кипърското първенство и няколко от футболистите допринесоха най-много за това. "Жълто-сините" постигнаха през уикенда четвърта поредна победа - 1:0 у дома над Неа Саламина и имат 17 точки, които ги нареждат трети. Само с повече нa въpха е Аполон Лимасол, отбелязва специализираният местен сайт "Керкида".

"Сред тях със сигурност е Георги Костадинов, който е основна и неизменна част от халфовата линия на отбора от Никозия. Българският полузащитник преминава през период на отлична форма и последните му изяви са сред най-добрите му с фланелката на АПОЕЛ, откакто е пристигнал преди година и половина. Характеристиките на играта му са такива, че го правят незаменим в плана на техническия екип, особено в дербитата, където покриването на терен и борбата са по-застъпени", пише изданието.

Костадинов получи жълт картон срещу Неа Саламина, който е трети за него от началото на сезона и ще пропусне следващия мач. Това е гостуване в Лимасол на предпоследния в таблицата Кармиотиса Пано Полемидия. При това положение присъствието му в дербито с АЕК Ларнака след две седмици е от съществено значение.

АПОЕЛ играе утре срещу втородивизионния Пея 2014 за Купата на Кипър, а треньорите вероятно ще направят още ротации. Очакванията са в домакинство срещу нискоразреден съперник доста титуляри да пропуснат срещата. За българския играч това не съвсем сигурно, тъй като картоните от първенството не важат за купата. При това положение Костадинов няма как да играе в събота, но може да излезе утре срещу втородивизионния клуб.