След като съвсем скоро кметът Грудев бодро рапортува, че през мандата е завършен проект "Градска среда - благоустрояването на открити публичните пространства, кв. “Запад“ за 1 милион 240 хиляди лева, сега "картината“ в квартала изглежда доста жалка.

Въпросните пространства не се поддържат, капковото напояване пресъхнало, кучешката площадка не функционира. Красивият параклис "Въведение Богородично“ и единственият зелен оазис, който жители на квартала показаха на кандидата за кмет на община Асеновград Петко Чирпанлиев и Екатерина Гешева – кандидат за общински съветник, са стопанисвани и поддържани от живущите там.

"Европейските средства не трябва само да се влагат, а да се поддържа построеното, което както всички знаем, се нарича устойчивост на проекта. Фитнес-площадките, които ги има в този квартал, ще ги има във всеки квартал и село, но задължително ще се знае кой точно отговаря за тях“, коментира Петко Чирпанлиев с жители от квартала, с които се срещна по време на обиколката.

И темата с нередовния градски транспорт не беше подмината, оплаквания на хората има на всяка среща на кандидатите от коалиция "БСП за България“.