Избирателите в община Баните, които имат право да гласуват на предстоящия местен вот на 29 октомври, са 3500. Това каза за "Фокус“ Митко Огнянов – председател на Общинската избирателна комисия – Баните. "На територията на общината са образувани 15 избирателни секции и една подвижна. В 4 секции ще се гласува с машина“, поясни Огнянов.

Той допълни, че утре, 24 октомври от 9:30 часа ще се проведе обучението на членовете на секционните избирателни комисии, в които ще се гласува само на хартия, а от 11:00 часа е обучението за членовете на секциите, в които ще се гласува с машина и хартия. На 24 и 25 октомври ще се ползват и тренировъчни демо машини в населените места, в които ще има машинно гласуване, отбеляза Огнянов.

От началото на предизборната кампания в ОИК – Баните е постъпила една жалба, която е била неоснователна.

Председателят на ОИК – Баните припомни, че кандидатите за общински кмет в Баните са трима. Седем са листите за общински съветници, регистрирани за участие в местните избори, шест от тях са от партии и коалиции е една от инициативен комитет.

Осем са кметствата в община Баните, които ще избират кмет. В четири от тях има регистриран само по един кандидат - Оряховец, Вишнево, Дрянка и Стърница, в три са по двама и в едно от кметствата са трима, каза още Огнянов.