Новият сезон в Суперлигата започва днес. Тази вечер ще се проведат 4 мача от първия кръг. В единия от тях ще е замесен и първенецът от миналата кампания Нефтохимик Бургас.

От 18:00 часа ще стартират два двубоя. Марек ще приеме Левски в Дупница. Гостите са в серия от 4 поредни победи, а последната за дупничани е от 13 ноември 2020-а с 3:1 гейма.

По същото време в Севлиево Раковски 1964 ще посрещне Дея спорт. Преди почти две години бургазлии постигнаха дубъл - 3:0 вкъщи и същия резултат навън.

30 минути след това шампионът Нефтохимик Бургас ще домакинства на Пирин Разлог. Победителите от миналия сезон нямат поражение в 5 последователни срещи от Пирин във всички турнири. Последното бе на 3 ноември 2021-а с 1:3 гейма.

Последният мач днес е Берое - Хебър от 19:30 часа. Гостите загубиха по драматичен начин финалната серия с Нефтохимик миналият сезон и отстъпиха титлата. Пазарджиклии са с перфектен баланс срещу старозагорци - 6 успеха от 6 двубоя във всички надпревари. Италианският разпределител Микеле Баранович бе едно от първите класни попълнения, с които носителите на Купата се подсилиха. "Италианската колония" в клуба се увеличи и след привличането на новия старши треньор - Алберто Джулиани. Той е 3-кратен първенец на Италия, извел редица европейски грандове до трофеи - Лубе, Модена, Пиаченца, Верона, Халкбанк, Асеко Ресовия Жешув. Специалистът идва в Пазарджик след спечелване на Купата на претендентите (Challenge Cup) и гръцкото първенство с Олимпиакос. В кариерата си наставникът има още много отличия - Купата на CEV, 3 пъти Суперкупата на Италия, Суперкупата на Полша и два пъти сребърни медали от Европейско първенство със Словения.

Хебър си осигури подписа и на двама бивши национали - посрещачите Тодор Вълчев и Розалин Пенчев, както и младежкият национал Християн Димитров, плюс центъра Красимир Георгиев.