Служителят Джош Хей, който поддържа тревното покритие на английския четвъртодивизионен Рочдейл е отлъчен от клуба за 6 седмици от Футболната асоциация заради расистка обида към телевизионен журналист, пише The Athletic.

Инцидентът се е случил по време на двубоя от Лига 2 срещу Стокпорт Каунти през февруари. Хей се е обърнал два пъти към репортер с думите: "Погледни си ши****те проклети маратонки. Същите са като косата и кожата ти. Виждам ги целите. Виждам всичко, което е около теб

Регулаторната комисия е признала кортаджията за виновен в обиди към представителя на медиите, описвайки поведението му като ужасно и напълно без оправдание или извинение. Хей отхвърля обвиненията.

Изваждането му от всякакви футболна дейност ще трае до 20 ноември. Освен това ще мине през възпитателна програма от Футболната асоциация и ще плати глоба от 1900 паунда.

Джош Хей работи в Рочдейл от 2018 година. 102-годишният престой на клуба във Футболната лига приключи миналият сезон, когато отборът изпадна от Лига 2 в Национална лига, което е петото ниво на английския футбол. В момента съставът е 10-и в класирането след 15 кръга.