Сакраменто Кингс приключи предсезонната си подготовка с трудна победа над Юта Джаз като домакин на "АРКО Арена" със 116:113 (27:26, 27:23, 25:36, 37:28) в последната си проверка преди началото на сезона в NBA. За успеха допринесе и новото попълнение Александър Везенков. "Кралете" прекъснаха серията си от 4 поредни загуби в контролите, като преди това допуснаха поражения от Торонто Раптърс, Лос Анджелис Лейкърс и на два пъти от Голдън Стейт Уориърс.

Българският национал записа най-силното си представяне в нападение в подготовката. Тази сутрин крилото на Кингс постигна 13 точки и 6 борби, като се отличи с 3 тройки и първата си забивка. Бившият играч на Олимпиакос отново попадна в титулярната петица за сметка на болния Кийгън Мъри, прекарвайки 19 минути на паркета и стреля 5/10 от игра, включително 3/8 от тройката. Везенков отбеляза 10 от 13-те си точки в третата четвърт, когато намери ритъма при стрелбата си, а заедно с това се получиха две от класическите му пресечки. При първата той заби в коша на "джазмените".

Сънародникът ни завършва предсезонната подготовка със средни показатели от 6.8 точки и 4.2 борби при 38 % стрелба от игра и 27 % стрелба от тройката. Това бе вторият двубой на Везенков като титуляр след този срещу Лос Анджелис Лейкърс. Освен него в петицата на калифорнийци липсваха големите звезди Ди'Аарън Фокс и Домантас Сабонис, чиито места бяха заети от Дейвиън Мичъл и Джавейл Макгий.

Възпитаниците на Майк Браун ще започнат новия сезон именно срещу Юта следващият четвъртък от 04:30 часа българско време в "Делта Сентър" в Солт Лейк Сити.