Водачът във временното класиране на Първа лига Локомотив Пловдив ще посрещне Берое във втория петъчен двубой на българското първенство. Срещата на парк "Лаута" ще започне довечера в 19:15 часа.

Възпитаниците на Александър Томаш са първи, но нямат победа в шампионата от 23 септември. След това те завършиха 1:1 с Лудогорец в Разград, допуснаха първото си поражение този сезон, губейки от ЦСКА-София вкъщи с 0:2 и приключиха 2:2 с втория Черно море във Варна. Локомотив има 30 точки от 13 мача, една повече от "моряците". В паузата за националните отбори "смърфовете" започнаха трудно в 1/16-финалите от Купата на България. Пловдивчани надиграха Добруджа като гости с 4:3 след продължения.

Берое е 10-и с 14 точки. Старозагорци са в негативна серия от 6 двубоя. В тях те загубиха 5 пъти и веднъж завършиха наравно - срещу ЦСКА 1948, но без да вкарат гол.

Напоследък заралии са неудобен съперник за Локомотив. Домакините нямат успех над гостите в 4 поредни срещи. Оттогава претърпяха две загуби и два пъти записаха равенства.