Първата ни ракета Григор Димитров ще разбере жребия си за ATP 500 турнира във Виена утре. Разбивката на основната схема ще се състои в събота от 12:00 часа българско време. Състезанието е за 32 тенисисти.

Българинът ще играе в австрийската столица за 6-и пореден път в кариерата си. Последният сезон сънародникът ни достигна полуфиналите, където бе спрян от руснака Даниил Медведев след 4:6, 2:6. Това е и най-предното класиране във Виена за 32-годишния носител на 8 титли Григор Димитров.

Сега половината от "Топ 10" ще са в основната схема. Водач на едната част ще е Медведев, а на другата - италианецът Яник Синер. Останалите от първите 10 в таблицата на ATP са Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и Александър Зверев. Другите известни имена, които са записани са: Франсис Тиафо, Томи Пол, Карен Хачанов, Камерън Нори, Лоренцо Музети, Бен Шелтън, Франсиско Серундоло, Борна Чорич, Иржи Лехечка, Дан Евънс, Макензи Макдонълд, Роман Сафиулин, Артур Фис, Алексей Попирин, Гаел Монфис и Пабло Кареньо-Буста.

Надпреварата, която е на твърда настилка и в зала ще се проведе между 23 и 29 октомври. Наградният фонд ще е €2,409,835.