Играчите на Барселона Ламин Ямал и Алехандро Балде подновиха тренировки със съотборниците си преди домакинството на Атлетик Билбао в Ла Лига през неделя.

Старши треньорът на каталунския гранд Шави Ернандес се надява няколко ключови състезатели да са възстановени до дербито на Испания с Реал Мадрид на 28 октомври. Понастоящем 8 души от първия отбор са с травми, включително полският нападател Роберт Левандовски.

Полузащитникът Сержи Роберто е последният в списъка на контузените и ще остане извън терените за няколко седмици, след като нарани крака си на тренировка в сряда. Извън строя са още Жул Кунде, Френки Де Йонг, Педри и Рафиня. Кунде със сигурност ще пропусне дербито, но за Де Йонг и Левандовски има малки шансове да се възстановят навреме. Ситуацията при Рафиня също е оптимистична, а при Педри очакванията са да поднови тренировки скоро и да е на разположение за срещата от Шампионска лига срещу Шахтьор Донецк на 25 октомври.

Барселона изостава с 3 точки от водача във временното подреждане Реал. Мадридчани се готвят за гостуване на Севиля и първа среща с бившия капитан на отбора Серхио Рамос.

Очаква се защитникът Дейвид Алаба да се завърне в игра, след като пропусна мачовете на Австрия заради неразположение в крака.