Израелската полиция съобщи, че 10 служители са били ранени, включително един в тежко състояние, в резултат на бомбен взрив в бежанския лагер Нур Шамс, близо до град Тулкарем на Западния бряг, по-рано днес, предаде The Times of Israel.

В изявление израелската полиция е съобщила, че служителите на граничната полиция са действали в лагера, за да задържат издирвани палестинци, когато попаднали под обстрел и срещу тях били хвърлени самоделни бомби. 

Израелските отбранителни сили IDF публикуваха видео, показващо удар с дрон срещу група палестински въоръжени мъже в Нур Шамс по-рано днес. В съвместно изявление  IDF и полицията заявяват, че силите са действали в лагера от късно вечерта на 18 октомври, арестувайки най-малко 10 издирвани палестинци.

Полицията е допълнила, че служителите са се сбили с палестински въоръжени лица в района и са унищожили няколко взривни устройства, които е трябвало да бъдат използвани срещу силите.

Според IDF ударът с дрона е бил извършен, след като въоръжената клетка е била идентифицирана близо до силите.

Министерството на здравеопазването на Палестинските власти съобщи, че петима палестинци са били убити при акцията и нощните сблъсъци.