Риши Сунак и Бенямин Нетаняху дадоха съвместна пресконференция в Йерусалим, на която британският премиер Руши Сунак е изразил своята подкрепа и е заявил, че иска Израел да спечели в битката срещу "Хамас", предаде Sky News.

Нетаняху заяви, че "Хамас" "са новите нацисти и новите ИДИЛ" и че настоящата война в Близкия изток е "битка за свободния свят".

"Тук имаме две сили. Едната е акт на зло, воден от Иран, който иска да върне Близкия изток в Средновековието", е заявил той.

"Другата сила е силата на прогреса и човечността."

Бенямин Нетаняху е допълнил, че това е "най-мрачният час" за страната му и "това е най-мрачният час на света"

Британският премиер Риши Сунак е изразил своята подкрепа за Израел: Подкрепяме правото на Израел да се защитава в съответствие с международното право и да преследва "Хамас".

"Знам, че вземате всички предпазни мерки, за да избегнете нараняването на цивилни граждани в пряк договор с терористите от "Хамас", които се стремят да излагат на опасност цивилни граждани", е заявил Сунак на Нетаняху.

"Ние признаваме, че палестинският народ също е жертва на "Хамас". Приветствам решението на Израел да отвори хуманитарни маршрути в Газа" е допълнил Сунак.

Той е добавил: "Описахте това като най-мрачния час на Израел, тогава аз съм горд да стоя тук с вас в най-мрачния час на Израел като ваш приятел. Ние ще бъдем солидарни с вас и вашия народ и също така искаме да победите".