Премиър лийг ще издаде забрана за всички клубове по-късно тази седмица да не допускат израелски и палестински знамена на стадионите си, пише авторитетното издание The Athletic.

Организацията е стигнала до решението след консултиране с органите за безопасност и еврейски групи. По време на паузата за националните отбори по-рано този месец, в домакинствата на Англия срещу Австралия и Италия не бяха допускани именно на този принцип флагове и екипи на чужди състави

Мерките са следствие от войната между Израел и Палестина, която ескалира на 7 октомври, когато терористичната група "Хамас“ нападна Израел и загинаха множество местни граждани.

Тотнъм е един от клубовете, които водят сходна политика за ограничаване на флагове от страни, които са в конфликт помежду си или се считат за подстрекатели към насилие.

Изпълнението от заръките на Премиър лийг ще е в ръцете на клубните екипи за сигурност, които имат опит след рестрикциите, наложени по време на пандемията през последните години.

Второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип още обсъжда казуса.

Миналата седмица Премиър лийг и Чемпиъншип потвърдиха, че този уикенд ще има минута мълчание преди всеки мач в памет на всички загинали.