Бюлетините и изборните книжа за предстоящия вот, на който жителите на Великотърновска област ще избират кметове и общински съветници, вече са в старата столица. Те ще се съхраняват в специално обособено помещение в сградата на Областна администрация – Велико Търново, поясни областният управител Ивайло Здравков, предаде кореспондент на "Фокус“.

Той уточни, че материалите са под охрана от ОД на МВР и СОД, а следващата седмица по предварително уточнен график, книжата за местния вот на 29 октомври, ще бъдат предадени на Общинските администрации и Общинските избирателни комисии на територията на областта.

На местните избори в област Велико Търново в 306 секции гласуването може да се осъществи машинно или чрез хартиени бюлетини, а в 95 само с хартиени бюлетини, тъй като избирателите в тях са под 300 души.

Освен това на 20 октомври /петък/ в Областна администрация ще се проведе работна среща за обсъждане на организационно-техническата подготовка за безпроблемното протичане на местния вот. В заседанието ще участват началници на РПУ от цялата област, представители на РД ПБЗН, местните администрации, Общинските избирателни комисии и всички институции, ангажирани с изборния процес.