Звездата на Ливърпул и Египет Мохамед Салах призова световните лидери да се "обединят, за да предотвратят по-нататъшно клане на невинни души" след събитията от последната седмица в Израел и Газа.

С надеждата да бъде чут от тях, в сряда вечерта Салах публикува емоционално видео със съобщение в своя акаунт "X", където има над 18 милиона последователи, както и в своя Instagram, с над 64 милиона последователи.

В рамките на само на половин час публикацията на футболиста в Instagram получи над 1 милион "харесвания" и над 4 милиона гледания.

Във видеото, публикувано в социалните медии, египтянинът каза:

"Невинаги е лесно да се говори във времена като тези. Имаше твърде много насилие и сърцераздирателна бруталност. Ескалациите през последните седмици са ужасни за наблюдаване.

Всички животи са свещени и трябва да бъдат защитени. Това трябва да спре. Семействата се разкъсват. Това, което е ясно сега, е, че хуманитарната помощ трябва да бъде допусната до Газа незабавно. Хората там са в ужасни условия.

Сцените в болницата снощи бяха ужасяващи. Хората от Газа спешно се нуждаят от храна, вода и медицински консумативи. Призовавам световните лидери да предотвратят по-нататъшното клане на невинни души. Човечността трябва да надделее".

Публикацията на Салах идва, след като благотворителната организация на Египетския Червен кръст благодари на Салах за "значителното" лично дарение, с което да се помогне на засегнатите. Изпълнителният директор д-р Рами Ал-Назир потвърди, че сумата вече е при тях: "Получихме дарението в неделя чрез неговия агент Рами Абас".