Състезателката на F1 Academy - Бианка Бустаманте стана най-новото попълнение в програмата за развитие на пилоти на Mакларън, като 18-годишната състзателка написа история като първата жена пилот, която се присъедини към проекта на британския отбор.

Родена във Филипините, тя направи дебюта си на едноместен автомобил през 2022 г., състезавайки се в W Series, където спечели най-добрите отличия за новобранци. Тази година Бустаманте се присъедини към решетката за встъпителния сезон на F1 Academy с PREMA Racing, като спечели две победи и два подиума, за да се отправи към финала на сезона в Остин този уикенд.

Като част от програмата, филипинката ще представлява Макларън на решетката на F1 Academy 2024, преминавайки към състезания от категорията ART Grand Prix.

Нейното участие в програмата за развитие на пилоти на Макларън, ръководена от Емануеле Пиро, ще я накара да се присъедини към групата таланти на отбора, чиято основна цел е да помогне на състезателите да стигнат до Формула 1, Индикар и Формула Е.