Агентът на Сандро Тонали Джузепе Рисо призна, че полузащитникът наистина страда от зависимост спрямо хазарта. Миналата сряда полицаи се появиха в базата Коверчано на италианския национален отбор, за да разпитат халфа на Нюкасъл и Николо Дзаниоло. Органите на реда се обърнаха към двамата, защото имената им бяха забъркани в аферата със залагания, тръгнала от 22-годишния играч на Ювентус Николо Фаджоли, който е разследван именно за това.

Впоследствие те напуснаха лагера на "Скуадра адзура", а прокуратурата в Неапол започна следствие срещу тях. Минималната санкция, която Футболната асоциация на Италия ще наложи на тримата, ако се докажат обвиненията, ще е 3 години, като е почти сигурно, че ФИФА ще направи подобно наказание глобално. От него ще пострадат Нюкасъл и Астън Вила, които биха загубили Тонали и Дзаниоло за този период от време. Очаква се санкцията срещу Фаджоли да е дори по-голяма, защото сведенията за него са, че е залагал дори на своя отбор, докато бе част от Рома.

"Сандро страда от хазартна зависимост. Той се бори да избегне това и съм сигурен, че ще спечели този тежък мач. Той е тъжен, все още в шок. Искам да благодаря на Нюкасъл, защото подкрепят Сандро. Той тренира, може да играе в събота. Надявам се този проблем със залаганията да помогне, за да се спаси животът както на Сандро, така и на много други млади момчета, засегнати от същото. Сандро разбира, че трябва да се фокусира върху това и да се изправи срещу пристрастяването от хазарта със силен и решителен подход", заяви агентът му Рисо, цитиран от авторитетния италиански журналист Фабрицио Романо.