ВАР реферите от двубоя Тотнъм - Ливърпул са с възстановени права и отново ще ръководят мачове от Премиър лийг, пише The Athletic. На 30 септември от седмия кръг на първенството заради неразбирателство между главния арбитър Саймън Хупър и асистентите му на видеотехнологията - Дарън Инглънд и Дан Кук, се стигна до неправилно отменяне на гол от Луис Диас за "червените“ при 0:0 в 34-та минута. Две по-късно "шпорите“ откриха резултата чрез Хюн-Мин Сон, а след това лондончани победиха с 2:1.

Впоследствие на Хупър и Кук им бяха отнети нарядите за срещите от осмия кръг Нотингам Форест - Брентфорд и Фулъм - Челси. Сега началникът на съдиите в Англия Хауърд Уеб връща подопечените си към задълженията им този уикенд. Инглънд ще е четвърти рефер на Брентфорд - Бърнли, а Кук - страничен асистент за Майкъл Оливър на Шефилд Юнайтед - Манчестър Юнайтед в събота вечер.

Аудиозаписът от разговора между Инглънд и Кук по време на преразглеждането бе пуснат публично, което провокира мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп да предложи двубоят да се преиграе.

От организацията на арбитрите признаха, че до недоразумението се е стигнало заради човешка грешка и оттук насетне ще се изисква ВАР да потвърждава резултата от проверката на технологията преди асистентът да предаде решението на главния съдия.