Националът по спортна гимнастика Еди Пенев спечели Световната чалъндж купа на земя за тази година, като стана шампион в два от 6-те старта на веригата, съобщи БФ Гимнастика.

Живеещият и трениращ в САЩ гимнастик триумфира в състезанията във Варна и в Осиек, Хърватия и с 85 точки взе отличие. Негови подгласници станаха унгарецът Кристофър Мезарош с 80 точки и турчинът Ахмед Йондер с 65.

С представянето си през годината Йордан Александров заслужи две трети места в крайното подреждане на успоредка и висилка. В подреждането на успоредка Александров има 51 точки, а преди него са Мезарош с 66 и украинецът Олег Верняев с 60. В ранглистата на висилка Пенев е трети с 43 точки. Първи е хърватинът Тин Сърбич с 61 точки, следван от бразилеца Артур Мариано с 50.

5 точки разделиха младата надежда Божидар Златанов от призовата тройка на прескок. Възпитаникът на Сергей Стоянов остана четвърти с 50 точки. Носител на Купата е арменецът Артур Давтян с 60 точки, пред украинеца Назар Чепурний със същия брой и унгарецът Ботонд Молнар с 55.

Кевин Пенев, който спечели квота за Олимпийските игри в Париж догодина, като стана осми във финала на прескок от Световното първенство в Антверп, зае 9-о място на уреда с 30 точки. С 4 по-малко брат му Еди приключи 11-и.