Ивана Митрова стана 5-ият ни международен съдия по джудо. Тя взе лиценз "Б“ и успешно издържа 3-дневния изпит в Малага, Испания по време на европейската купа за жени и мъже.

Кандидатите бяха 29, изпитващите - петима. За първи път представители на Международната федерация препитваха кандидатите от Европа, а именно Даниел Ласкау, председател на Съдийската комисия, и Жозе Мануел, супервайзор.

Българката получи една от най-високите оценки и бе сред тримата млади съдии, включени във финалния блок, като арбитър на татами и в двата дни. На нея бе поверен и първият финал при мъжете в категория до 60 килограми.

"Когато ни връчваха сертификатите и вратовръзките, г-н Даниел Ласкау обяви, че няма да е по азбучен ред на държавите. Аз бях първата, която получи своята вратовръзка. Благодарности на БФ Джудо, че ми гласува доверие!", каза тя.

Ивана получи първи поздравления от майка си Любов Димитрова, която бе с нея за подкрепа. Тя също притежава лиценз "Б", който дава право да съдийства на континентални първенства.

Румен Минчев е другият ни арбитър с лиценз "Б".

Росен Русев и Николина Димитрова притежават лиценз "А", с който могат да съдийстват и на Световни първенства.

От днес в Малага най-добрите ни състезатели започват лагер, подготовка за европейското първенство. Сборът е до събота.