Провеждането на местните избори може да повлияе минимално на започването на новия волейболен сезон у нас, разкри за Bgvolleyball.com НВЛ. В голяма част от градовете, в спортните зали се помещават избирателни комисии, което автоматично блокира съоръженията в деня преди и след края на изборите.

"Веднага след като бе обявена датата - 29 октомври и последващата дата за балотаж на 5 ноември, изискахме и получихме информация за всички зали, които ще бъдат затворени поради това събитие. Изготвили сме програмата, именно съобразявайки се с този факт. Съобразили сме и срещите за ТВ-излъчване, както и фактът, че полицията ще бъде ангажирана в тези дни, което би създало проблеми с организацията на клубовете-домакини. На практика имаме само един двубой под въпрос между Родопа Смолян и Ботев Луковит от Висша лига. Той е насрочен за 4 ноември, и ако няма балотаж ще се проведе, ако не ще проведем разговори с клубовете и насрочим друга дата", каза административният директор на НВЛ Христо Апостолов.

В първия двубой с телевизионно излъчване за сезона, Хебър ще гостува на Берое 2016. Срещата е в петък от 19:30 часа в старозагорската зала "Иван Вазов".

На следващия ден, 21 октомври, ТВ-мач е този между ЦСКА и Монтана. Той е от 19:00 часа в зала "Васил Симов" и ще е повторение на финала от турнира "Борис Гюдеров" в Перник преди дни.