Остават по-малко от две седмици до местните избори. Насрочената дата е 29 октомври, когато избираме общински съветници и кметове (на общини, райони, кметства), а балотажът ще бъде на 5 ноември. С наближаващите избори идва ред и да попитаме гражданите: Ще упражнят ли правото си на глас и какво искат да се промени в града им през следващия мандат?

Голяма част от анкетираните столичани посочват като основен проблем в града инфраструктурата и смятат, че там има нужда от най-големи промени.

"Ще гласувам. Надявам се, че ще спечели моят кандидат, градът има нужда от доста инфраструктурни промени, дано да се работи основно в тази насока. Смятам, че това, както се казва "ще повлече крак" с много други промени за добро", коментира гражданинът.

На въпроса на "Фокус" - "Как избирате за кого да гласувате?", друг софиянец отговори: "Първо ще гледам този, който е бил наш кмет досега, за да знам да не гласувам за него, защото не е направил нищо. Второ - гласувам най-напред по имената на тези, които познавам и трето - по партийна линия. Има много неща, които трябва да се променят в София, най-важното е да се съветват с хора, които разбират и знаят, и с такива, даващи добри съвети".

Не са и малко хората, които подхождат с недоверие към избирателния процес. Едни определят гласуването като безсмислено, а други смятат, че всичко е предрешено: "Съмнявам се, че ще гласувам на предстоящите избори, защото всичките са "един дол дренки".

Велизара АНГЕЛОВА