Голямата звезда на Далас Маверикс Лука Дончич ще пропусне предсезонния мач на отбора си в петък заради контузия на прасеца, като е под въпрос и за откриващия двубой за сезона срещу Сан Антонио Спърс на 25 октомври, предаде "Ройтерс".

Словенецът се контузи на тренировка в Мадрид на 9-и октомври и премина ядрено-магнитен резонанс след прибирането на състава в Тексас.

Треньорът на Маверикс Джейсън Кид успокои репортерите вчера, че състоянието му не е сериозно, но допълни, че ще бъде прегледан отново по-късно през седмицата. Ден преди контузията Дончич игра само 5 минути, в които вкара 9 точки в контрола срещу бившия си отбор Реал Мадрид. Испанците спечелиха срещу Далас със 127:123.

Кид допълни, че гардът Кайри Ървинг се възстановя добре след контузията в областта на слабините. "Той е добре, ще видим как е утре и ще продължи напред", призна специалистът.

Дончич е 4-кратен участник в Mача на звездите в NBA, като миналият сезон вкарваше средно по 32,4 точки на среща, печелеше 8,6 борби и правеше по 8 асистенции в общо 66 двубоя.