Централният защитник на Северна Ирландия Джони Евънс призна, че е бил много близо да прекрати кариерата си миналата година заради серия от контузии, преди да се върне в Манчестър Юнайтед, предаде "Ройтерс".

Евънс дълго лекуваше травма на прасеца в Лестър и бе освободен от клуба в края на сезона, след като "лисиците" изпаднаха от Премиър лийг.

35-годишният бранител получи оферта за кратък договор от Юнейтед, а той вече е участвал в 4 мача за "червените дяволи" и започна като титуляр срещу Бърнли и Брентфорд.

"Минах през период миналият сезон, в който започнах да си казвам, че краят като че ли е дошъл", призна Евънс пред медиите преди двубоя на националния си отбор срещу Словения днес от 21:45 часа.

"Не можех да се преборя с контузиите и всеки път, когато се връщах, отново отпадах заради травма. Чувах хората да казват: "няма начин, откажи се". Но се опитах да докажа на себе си, че още мога. Тренирах много, оставих всичко зад себе си, играх в мачове", добави Евънс, който има над 190 срещи за Манчестър Юнайтед и е спечелил 3 титли с клуба.

"Всеки път, когато започнеш двубой си казваш, че си отметнал още един. Исках да докажа на себе си, че мога да премина през това. Чувствам сега, че съм на добро място", каза още той.

Манчестър Юнайтед е на 10-о място в Премиър лийг и ще гостува на Шефилд Юнайтед в събота.