Капитанът на националния отбор на Швеция - Виктор Линдельф заяви, че европейската квалификация срещу Белгия е нямало как да продължи, имайки предвид случилото се преди началото на двубоя в Брюксел.

Мачът от Група "F" се игра само едно полувреме, защото двама фенове на шведите бяха убити, а още един бе ранен след стрелба в столицата на Белгия.

Оказва се, че шведският тим научава трагичната новина на почивката на мача и взимат единодушното решение, че няма как да го доиграят.

"На почивката говорих с моите съотборници за това как се чувстват и тогава взех решение, че трябва да говоря с белгийските футболисти и да обясня как виждаме ситуацията. Както каза нашият селекционер, бяхме много ясни, че не искаме да продължим мача. Обяснихме всичко на белгийците и те се съгласиха", сподели играчът на Манчестър Юнайтед.

"Тези, които са довели семействата си или приятели тук, искаха да се опитат да се свържат директно с тях и да видят, че са добре. Екипът ни по сигурността се справи много добре и ни обясни ситуацията. Те ни успокоиха и казаха, че в момента няма по-сигурно място то стадиона. Чувствахме се доста сигурни там, въпреки че хората започнаха да се притесняват", каза още капитанът на Швеция.