Германският вестник BILD съобщава за поредица от инциденти в страната, свързани с късането и изгарянето на националния флаг на Израел, а в Берлин – за "възраждането на нацистката практика“ да се маркират домовете на евреи.

В знак на солидарност с Израел върху държавните институции в центровете на германските градове са поставени знамена на еврейската държава. Има обаче и такива, които ги късат и дори изгарят, отбелязва изданието, като привежда примери за подобни инциденти през последните дни в Берлин, Ерфурт, Аахен, Майнц, Мюнстер, Щутгарт, Леверкузен, Щаде, Мьорс, Реклингхаузен, Бад Зекинген, Фрайбург им Брайсгау, Фелбах, Вайблинген, Хайлброн и други.

"През 30-те години на миналия век националсоциалистите обозначават еврейските магазини и фирми в Германия с шестлъчеви звезди. Сега подобна практика се повтаря в Берлин. В неделя вечерта в квартал Кройцберг бе изгорен пикап на входната врата на жилищна сграда, а на входа й бе нарисувана звезда и изписано GAZA. Звезди се появиха и на други сгради, в които живеят евреи – в районите Панков, Фридрихсхайн и Пренцлауер Берг“, допълват от редакцията.

Всякакви антисемитски надписи също се множат в различни части на Берлин. Представител на полицията заяви пред BILD, че подобни графити са се увеличили през последните дни. Води се разследване по обвинение за насаждане на омраза и нанасяне на щети на имущество.