Капитанът на Реал Мадрид Начо ще играе срещу Барселона, след като местната Апелативна комисия намали наказанието му от 3 на два мача. Защитникът бе отстранен от игра с директен червен картон в края на двубоя с Жирона, когато фаулира грубо Кристиан Порту. Впоследствие той бе санкциониран за 3 срещи, последната от които се очертаваше да е в "Ел Класико" срещу Барселона на олимпийския стадион “Монжуик".

Вестта е отлична за наставника Карло Анчелоти, тъй като “лос бланкос" има много сериозни проблеми в отбрана. Едер Милитао ще е извън строя до март заради скъсана кръстна връзка в коляното, Давид Алаба е в състезание с времето, след като не е играл от мача с Лас Палмас, но все още има надежда да е готов за дербито с Барселона. Сложно е положението и на Антонио Рюдигер, който е с 4 жълти картона от началото на сезона и при нов такъв през уикенда срещу Севиля ще отпадне за Ел Класико.

Този сезон 33-годишният Начо е участвал в 8 двубоя от всички турнири. В тях е получил един жълт и един червен картон за 446 минути на терена.