Португалия победи у дома Словакия с 3:2 в квалификация за Европейското първенство в Германия през 2024 година. В Порто отново блесна за домакините суперзвездата Кристиано Роналдо, който вкара два от головете.

38-годишния Роналдо има вече № 125 гола за националния тим на Португалия. Така той увеличи преднината си на върха в класацията за голмайстори на националните отбори за всички времена. Втори, със 17 гола по-малко е иранецът Али Даеи. Меси изостава от Роналдо вече с 21 гола.

Гонзало Рамош в 18-ата минута откри. В 29-ата Роналдо от дузпа вкара първия си гол в мача.

Давид Ханцко в 69-ата минута намали на 2:1, но в 72-ата Роналдо, с втория си гол в мача, направи 3:1 за Португалия. Крайното 3:2 оформи Станислав Лоботка в 80-ата минута.

След седмия си успех от седем мача Португалия е убедителен лидер в групата. Тимът на практика си осигури място на финалите на първенството на Стария континент.

Словакия регистрира втора загуба, като е на второто място.

В останалите мачове в групата Босна и Херцеговина победи като гост Лихтенщайн с 2:0, а Исландия и Люксембург завършиха наравно 1:1.

В подреждането, след фаворитите Португалия и Словакия, Люксембург е на третото място, като е на две точки зад Словакия. Босна и Херцеговина са на четвъртата позиция, следвани от Исландия и Лихтенщайн.