Очаквам тежък мач срещу много труден опонент, който практикува и висока преса. В българския отбор влиза една нова генерация от млади и талантливи футболисти. Има смяна на поколенията и това е видно. България не е лесен съперник за нито един отбор. Те са фаворит. Това заяви селекционерът на Литва Едгарас Янкаускас.

България приема Литва в квалификация от група "G“ за Европейското първенство по футбол в Германия през 2024 година.

Янкаускас засипа с похвали селекционера на България Младен Кръстаич за работата му. Той бе категоричен, че под негово ръководство отборът на България е вдигнал доста нивото си.

"Срещу Младен Кръстаич съм се изправял и когато водеше Сърбия, а също така съм играл срещу него и като футболист – върна се в спомените си Янкаускас. - Беше много солиден защитник. Като треньор на България той беше много близо до успех над Сърбия. Определено е подобрил нивото на българския състав и в това няма никакво съмнение Спомням си го добре като селекционер на своята страна. Но там имаше по-добри футболисти отколкото има сега. Но въпреки това, ни победиха в един мач с гол в 94-ата минута".

България и Литва все още нямат победа и са на последните две места в потока с по 2 точки. Първата среща през юни между двата отбора на стадион "Дариус и Гиренас“ в Каунас завърши при резултат 1:1, като българите изравниха с попадение на Марин Петков през първото полувреме.

"На първо място България е домакин и това е основното – говори за предстоящия мач селекционера на Литва. - Ще бъдат подкрепяни от своята публика. България е фаворит и това е нормално. На мача в Каунас ние получихме червен картон още в 20-ата минута на мача и това промени изцяло сценария на срещата. Утрешната среща ще бъде голям тест за нашия тим, ние излизаме с респект. Но смятам, че сме проучили добре българския отбор и си имаме нашите цели за срещата, които се надявам да изпълним. В отбора ни няма контузени футболисти, само няколко играчи имат леки болки".