Кандидатът за кмет на район "Западен" адв. Наум Китанов и кандидати за общински съветници от района разговаряха с жители на квартала около бившата Гарнизонна фурна.

Въпреки предложенията, които БСП през годините даваше за това пространство, все пак сградите бяха бутнати и бе изграден нов парк. Облагородената зона е хубава, но вътрешните улици, по които се стига до нея, изглеждат все по-зле.

От години живеещите на тях подават сигнали до всяка районна администрация, но резултат няма. Прашно, разбито и пренаселено - това е резултатът от толкова години безхаберие, оплакаха се пловдивчани.

Кандидатите от "БСП за България“ се срещнаха с млади родители, които изразиха безпокойството си, че идвайки до парка, децата им дишат цялата тази мръсотия.

Адвокат Китанов пое ангажимент, че като районен кмет един от първите му приоритет ще бъде точно това пространство.

За разлика от повечето кандидати за кметството на "Западен", той е роден и израснал в района.

"До ден днешен живея тук всеки ден се сблъсквам с проблемите, които има всеки един жител. Познава ги добре и имам решение за тях“, увери адв. Китанов.

В края на срещите с жителите на този микрорайон кандидатите посетиха двама от най-възрастните ни другари, които категорично заявиха, че въпреки напредналите си години, ще идат до урните и ще дадат гласа си за номер 1, за да има смисъл децата и внуците им да остават тук.