Кандидатурата на Ваня Григорова в никакъв случай не бива да се подценява. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Георги Киряков, като той я сравни с тази на Мая Манолова от предишните избори за кмет на София, коментирайки национално представително проучване на агенция ЕСТАТ за подредбата на кандидатите за кмет на столицата.

"Ясно се вижда от следващите разбивки на това проучване, че при балотаж между Васил Терзиев и Ваня Григорова няма да е ясен резултатът, и при балотаж между нея и Антон Хекимян, тя със сигурност ще победи. Затова това проучване е индикативно и трябва да е като червена лампа за големите партии, че не бива да се самозалъгват, че вече са готови за изборите. Винаги при избори когато има натрупано напрежение в обществото, се случват такива обрати", коментира той.

"Двете основни кандидатури Васил Терзиев и Антон Хекимян предизвикаха доста спорни реакции и вътре в отделните партии, и сред техните симпатизанти, което се пренесе и сред масовия избирател. На този фон Ваня Григорова изглежда много добре и може да изскочи като кандидата, който може да изненада всички. Тя изглежда много по-добре като поведение в момента и от двамата основни претенденти – по-спокойна е, по-уравновесена е, не влиза в обяснителен режим", изрази мнение политологът Георги Киряков.