Защитникът на английския национален отбор Хари Магуайър заяви, че няма търпение да стане време за Европейското първенство през 2028 година, което ще се проведе във Великобритания и Ирландия.

Повод за изгазването му е вчерашното решение на УЕФА съобщи, че страните от Острова ще бъдат домакини.

"Надявам се, че отново ще мога да играя на европейско първенство у дома, но дори и да не съм в състава със сигурност ще бъда на стадиона. За турнира през 2028 година или ще бъда на трибуните с приятели с поняколко бири в ръка, или ще бъде в съблекалнята, за да помагам на отбора. Това са единствените два варианта. Винаги съм бил огромен фен на националния отбор на Англия и да можем да организираме турнир е страхотно, защото той обединява цялата нация.

Класирането за голям футболен форум винаги е трудно, но ако не можеш да се класираш, значи нямаш място на него и не си в състояние да се бориш за титлата. Да не се класираме за европейското първенство би било кошмар, но ние имаме вярата и увереността, че можем да излезем от всяка квалификационна група", каза Магуайър.

Преди домашното Европейско Англия ще трябва да се класира за Евро 2024 в Германия. Това може да стане факт още в края на тази седмица, когато "трите лъва" приемат Италия.