Джуд Белингам е отклонил през лятото сериозна оферта от Манчестър Сити. Това разкри пред електронното издание Goal членът на Управителния съвет на настоящия клуб на английския национал Реал (Мадрид) Хосе Мануел Отеро.

"По време на официалния обяд преди мача на Реал с Жирона при нас дойдоха представители на Манчестър Сити и разказаха, че през лятото са имали разговори с Белингам – разказа Отеро. – Те обясниха, че бащата на играча Марк Белингам се замислил върху офертата, която отправили от Манчестър Сити, давайки надежда, че английският национал може да се съгласи на трансфер. Самият Белингам обаче бързо охладил мераците им, заявявайки че иска да играе в Реал“.

Отеро подчертава, че англичанинът не е първият млад суперталант, който демонстрира желание да е част от Реал.

"Така се случва с много млади таланти – коментира Хосе Мануел Отеро. – Когато пред тях се открие перспектива да подпишат с Реал, те бързо забравят за всички останали варианти. Реал е най-прекият път към славата“.

20-годишният Белингам през лятото премина в Реал от Борусия (Дортмунд) срещу 133,9 млн. евро, с включени различни бонуси. Договорът на Белингам е до лятото на 2029 година.