Един от най-неудобните съперници на Григор Димитров в тур-а – Александър Зверев, отпадна още във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс 1 000“  в Шанхай.

Германецът, който е поставен под №9 в схемата на състезанието, отстъпи с 3:6, 1:6 на Роман Сафиулин от Русия. Двубоят бе повторение на финала на турнира в Чънду отпреди две седмици, който тогава бе спечелен от Зверев.

В третия кръг Сафиулин среща американеца Бен Шелтън, който се справи с 6:4, 6:4 с Хауме Мунар от Испания.

Холгер Руне от Дания продължава с пълна сила с неубедителното си представяне, като загуби за малко повече от час от американеца Брендън Накашима с 0:6, 2:6.

В третия кръг Накашима ще срещне китаеца Чжъчжън Чжан, който спечели с 4:6, 6:3, 6:4 срещу поставения под номер 28 Томас Мартин Етчевери от Аржентина.

Алекс де Минор от Австралия, който е 11-и в схемата, както и 14-ия Феликс Оже-Алиасим от Канада и 17-ия Лоренцо Музети от Италия също се сбогуваха с Шанхай още след първите си мачове, а един от малко поставени, който постигна победа, бе Каспер Рууд. Норвежецът нямаше притеснения срещу Йошихито Нишиока от Япония и го отстрани след 7:5, 6:0.

В следващия етап поставеният под номер 8 Рууд ще играе с американеца Кристофър Юбанкс.