Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп е уверен, че отборът му ще се справи далеч по-добре срещу Брайтън в сравнение с последните си гостувания на "чайките“. Специалистът говори пред мача между двата отбора в неделя от 16:00 часа.

"Ако играем като миналия сезон, отново ще получим много тежък удар. Затова трябва да го направим много по-добре и мисля, че можем. Брайтън записа няколко резултата, които не се вписват точно с пътя, по който поеха, но това е напълно нормална ситуация в развитието на един отбор. При тях станаха много проблеми, загубиха топ играчи – един, от които дойде при нас, и пак играят невероятен футбол. Не успях да гледам първото полувреме на мача им с Марсилия, в което изоставаха с два гола, но гледах второто, в което наложиха голям натиск и спечелиха точка. Затова очакваме наистина труден мач срещу един от най-добрите отбори в лигата и един от най-добре тренираните тимове. Очаквам с нетърпение този мач, защото може да изглеждате глупаво веднъж, но не трябва да изглеждате глупаво втори път. Това, разбира се, все още може да се случи, защото те са много добри, но ние можем да се справим", заяви Клоп по повод предстоящия мач.

Има голям шанс Коди Гакпо да се завърне след паузата за националните отбори. Той вече свали скобата и ходи нормално. От всички лоши сценарии, които бяха възможни след контузията му, стана най-доброто за него.

Тиаго претърпя две разочарования по време на рехабилитацията. Не става дума за големи проблеми, но са достатъчни, за да го извадят отново от терена. Не става дума за същата контузия, но за подобна. Вече е досадно за него самия. Така е и за Стефан Байчетич, който игра веднъж за няколко минути, след това отново влезе за няколко минути и почувства нещо. Но това се случва след дълго отсъствие заради контузия. Ще видим дали ще могат да се върнат след паузата", каза Клоп.