Йоханес Хоф Торуп, треньор на датския Нордселанд, очуди с изказване след категоричния успех на неговия отбор на българския шампион Лудогорец в среща от груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

"Мислите, че ви лъжа, когато казвам, че са добри. Казах го и за Партизан Белград (Нордселанд ги победи с 5:0), когато дойдоха тук на нашия терен. Но е факт, че имат доста добри играчи и мисля така. те го показаха в някои моменти.

Разбира се, ситуацията е такава, че и на тях им спря дъха. Но – да, външният свят, може и да не ме разбира. Лудогорец е добър отбор и го видяхме при визитата им в Аякс.

Виждаме, че губят първия мач, но отиват в Амстердам и печелят с почти същия отбор, който игра днес. Бих казал, че това е добър футболен отбор. Искам да ви кажа, че прекарахме доста време в подготовката на нашите играчи за противника. В Лудогорец има няколко наистина добри индивидуалности. Надявам се, че ми вярвате“, категоричен беше Торуп.

"Нямаше абсолютно никаква причина да бавим. Това беше мач, в който можехме да си позволим да дадем газ. Някои от играчите, които започнаха днес, имаха повече почивка и затова ги натиснахме повече. Това е и начинът, по който искаме да изглеждаме като отбор – да не се влияем от резултата, а непрекъснато да се стремим да се подобряваме. Надявам се, че ще играем още по-добре в следващите мачове", обясни още наставникът на Нордселанд.