Легендата на немския национален отбор Мирослав Клозе разкритикува модерните футболисти.

"Спрях да играя футбол, защото вече не го разпознавам. Днес младите хора мислят за други неща. Като малък съм мислил само да тренирам и да стана нещо в този спорт, който винаги ми е харесвал. В Лацио и в националния отбор лягах в ледена баня след всяка тренировка, за да избегна контузии, но младежите в националния отбор системно отказваха това.

Когато ме видяха да събирам торби с топки, за да ги прибера в края на тренировката, ме попитаха: "Кой ти каза да правиш това?“ В този момент си казах: "Ти си на 20 години и не можеш да помогнеш на 60-годишен работник?" Те се интересуват повече от това дали бутонките им пасват на чорапите им. Затова си казах, че трябва да спра. Футболът, който познавах, вече го няма.

Днешните млади хора мислят преди всичко за автомобили и спонсорски договори. Едва след всичко това идва футболът. За тях имиджът им е най-важен. За мен всичко, което имаше значение, беше футболът в най-чистата му форма“, каза Клозе, цитиран от Football Talk.

45-годишният германец се оттегли от спорта през 2016 г. Играл е за Кайзерслаутерн, Вердер (Бремен), Байерн (Мюнхен) и Лацио. Освен това нападателят вкара 71 гола в 137 мача за националния отбор на Германия.