Австралийският тенисист Марк Полманс се извини за удара с топка в лицето на съдията на стола по време на финалния кръг от квалификациите на "Мастърс"-а в Шанхай, което доведе до незабавната му дисквалификация.

Полманс, 140-и в световната ранглиста имаше мачбол срещу италианеца Стефано Наполитано във втория сет във вторник, когато пропусна удар от воле и след това удари топката в изблик на гняв, когато тя отскочи от мрежата. Ударът му се размина на косъм с един от подавачите на топки, преди да удари съдията на стола Бен Андерсън в лицето. Реферът се отърва без контузии.

"Съдията прие извиненията за действията ми. Той знае, че е било неволно и аз ударих топката в момент на разочарование. И двамата продължаваме напред. Това бе ситуация на напрежение и трябваше да реагирам по-добре", написа той в социалните мрежи.

Австралиецът се присъединява към Денис Шаповалов, Новак Джокович и Тим Хенман, които бяха дисквалифицирани от турнири, след като са ударили с топката съдия на двубой или някои от подавачите. Полманс също ще загуби парите от награди и точките за световната ранглиста, които е спечелил по време на пресявките.