Сибиу с българите Йордан Минчев и Павлив Иванов в състава победи Орадя със 79:66 точки (14:23, 21:19, 23:8, 21:16) като гост във втория кръг на румънското първенство. Успехът бе втори пореден за Сибиу от началото на сезона, а отборът е на първо място във временното класиране от група "Б" на шампионата.

Домакините започнаха по-добре, но Сибиу изравни и поведе за кратко във втората част преди Орадя да си върне водачеството и да се оттегли на почивката с преднина от 42:35.

В третата четвърт Минчев, Иванов и съотборниците им бяха категорични и обърнаха до 58:50 в своя полза преди заключителния период, в който също имаха превъзходство, а преднината им достигна 19 точки.

Йордан Минчев изигра силен мач и завърши с "дабъл-дабъл" за успеха - 18 точки и 10 борби, а Павлин Иванов също бе на ниво и добави 10 точки.

"Първо искам да поздравя съотборниците си, защото със сигурност не беше лесен мач. Започнахме лошо, но променихме агресията през второто полувреме, което мисля, че беше очевидно. Показахме по-добра защита и победихме. Чувствам се добре, хубавото е, че спечелихме дори, когато не играем добре", коментира Минчев за клубния профил в Инстаграм.

Срещата на Сибиу от третия кръг е отложена, а в следващия си двубой съставът ще приеме Крайова на 14 октомври в четвъртия кръг на румънския елитен баскетболен шампионат.