Старши треньорът на българския ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова заяви, че ще направи промени в състава за предстоящата лятна Олимпиада догодина.

Наставничката на отбора допълни, че нелепите индивидуални грешки са причина за незадоволителното 12-о място на световния шампионат  през август.

"Отърсихме се, да, от случилото се на първенството във Валенсия и грешките, които допуснахме там, но това е част от спорта и не би трябвало да свеждаме глава пред каквото и да е. На всеки велик спортист се случва да има такива лоши състезания и не мисля, че това трябва да се отрази на момичетата, а единствено може би само би трябвало да ги мотивира.“ Мисля, че те бяха готови, но аз много харесвам една фраза на Георги Аспарухов - Гунди: "Не си играй, когато играеш за България“. Отчетохме някои грешки в подготовката, в мотивацията, в работата ни в отбора, така че наистина ще се наложат доста сериозни промени.“"Не бих казала, че изкушенията им влияят чак толкова много, защото те са изключително дисциплинирани. Информацията, която те получават е доста сериозен фактор в тренировките, тъй като чуват коментари, хората очакват много от тях и това се явява един допълнителен фактор, който ги стресира. Те трябва да свикнат с това, че винаги ще бъдат на прицела на хорското мнение. Те винаги ще бъдат сравнявани с "Диамантите“, но всеки отбор си има различен облик. Те са много по-различни, те са пет години по-малки от предишния отбор, имат по-малко време за подготовка, доста бързо израснаха. Винаги ще бъдат сравнявани, но се учим всеки ден да се справяме с тези неща“, завърши Весела Димитрова.

Момичетата от ансамбъла Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Радина Томова  и техния треньор получиха приза за отбор номер 1 на месец август след гласуване в традиционната анкета на Пресклуб "България" сред спортните редакции.

"Благодаря за оказаната чест и признание. Благодарение и на момичетата от индивидуалното и техния треньор Бранимира Маркова, и моите момичета направиха един исторически успех – завоюването на първото място в отборното класиране във Валенсия, което отчасти бе и награда за нас като ансамбъл, тъй като все пак допринесохме за отборната титла и успяхме да задържим позицията в оспорваната надпревара“, коментира Весела Димитрова.