Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за скандала с публикувания аудиозапис между съдиите на изминалия мач от Премиър лийг с Тотнъм в Лондон. В него редовно попадение на Луис Диас в 34-та минута бе отменено неправилно заради несъществуващата засада. Две по-късно домакините откриха, а впоследствие спечелиха с 2:1, като "червените" завършиха и с двама души по-малко заради червени картони на Къртис Джоунс и Диого Жота. Обяснението бе, че се е получило неразбирателство в комуникацията между главния арбитър Саймън Хупър и тези във ВАР стаята.

"Единственият изход за мача Тотнъм - Ливърпул, е да бъде преигран. Вероятно няма да се случи. Смятам, че е толкова безпрецедентно, че досега не се е случвало. Аудиозаписът не променя нищо. Важно е да подходим по подходящ начин. Те не го сториха умишлено, не бива да забравяме това", каза германският специалист на пресконференцията си преди утрешното домакинство от Лига Европа срещу Роял Юнион СЖ.

Мърсисайдци са четвърти с 16 точки в първенството, а в група "Е" от втория по сила европейски клубен турнир са първи след успеха си в първия кръг с 3:1 срещу ЛАСК навън.