Реал Мадрид ще е без капитана си Начо Фернандес в предстоящото дерби на Испания срещу Барселона на 28 октомври в 11-ия кръг на Ла Лига. Испанецът бе изгонен с директен червен картон при гостуването на Жирона. Клубът реши да не подава жалба срещу решението на съдията Хуан Луис Пулидо и наказанието от 3 мача ще остане в действие.

Миналата събота при 3:0 за столичани в четвъртата минута от добавеното време на втората част защитникът направи грубо нарушение срещу Кристиан Порту, което първоначално бе санкционирано само с жълт картон, но впоследствие след намеса на ВАР арбитърът вдигна червен. Сега националът на "Ла Фурия Роха" няма да играе срещу Осасуна тази събота на стадион "Сантиаго Бернабеу", със Севиля на 21 октомври на "Рамос Санчес Писхуан" и срещу Барселона на Олимпийския стадион "Монжуик" на 28 октомври.

33-годишният Начо може да се подвизава на всяка позиция в защита. Този сезон той е участвал в 7 двубоя от всички турнири. В тях има един жълт и въпросния червен картон за 356 минути на терена.

Бранителят все пак ще играе днес срещу Наполи, тъй като наказанието му важи само в Испания, но не и в евротурнирите.