Капитанът на Левски Андриан Краев подписа договор с една от големите мениджърски агенции в Европа - "Рогон". Германската организация, която държи правата на бившата звезда от Ливърпул Роберто Фирмино, на напусналия ПСЖ Юлиан ДракслерЖоелинтон и Ерик Максим Чупо-Мотинг от Байерн Мюнхен, вече официално представлява 24-годишния халф, обяви компанията в социалните мрежи.

Националът ни има договор със столичани до 30 юни следващата година, а от около два месеца преговаря с клуба, който иска да удължи споразумението му. През това време договорът на Краев с бившия му агент Кирил Вангелов изтече и той не бе подновен през август.

Един от собствениците на "Рогон" е бившият бранител на Левски Джон Ингълс, който представлява и брата на Андриан - Божидар Краев, както и Станислав Иванов от Арда. Тримата са единствените български футболисти, които са част от списъка с над 140 професионални играчи в агенция "Рогон". 

Капитанът на 26-кратните шампиони, който е оценен на два милиона евро според специализирания сайт Transfermarkt, в момента e 42-ят най-скъп състезател в агенцията, където по този показател водач е бразилецът Жоелинтон от Нюкасъл, който е оценен на 42 милиона евро.

Краев, който е юноша на Левски, пристигна на стадион “Георги Аспарухов" от Хебър преди 3 години, като вече има 99 мача и 6 гола, както и един за Купата на България. Очаква се той да изиграе юбилейния си двубой № 100 за "сините" именно в дербито с ЦСКА-София в събота на стадион “Васил Левски". Той вече задмина по мачове брат си Божидар, който има 92 срещи за столичани между 2014 и 2017 година.

През зимата Наско Сираков отказа оферта от унгарски клуб за Краев на стойност близо 1,3 милиона лева, а през лятото предложение от испанския Елче бе отхвърлено, което е било за около един милион евро. Цената, която търсят от Левски за капитана си е поне 1,3 милиона евро. Такава е била сумата, която Сираков поискал от Лудогорец в дните преди края на летния трансферен прозорец.

Изпълнителният директор на "сините" Даниел Боримиров е предложил на полузащитника в новия му договор да има откупна клауза от 1,3 милиона евро, която ако бъде платена, Краев ще може да напусне по всяко време в посока клубът, който я плати.