Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев сподели първите си мисли след победата над Левски с 1:0 на стадион "Георги Аспарухов“ в 12-ия кръг на Първа лига. Той смята, че футболът е отстъпил пред единоборствата и накъсването на играта.

"Мачът бе изпълнен с единоборства и бягане. Футболът отстъпи пред единоборствата. Получи се едно истинско дерби. Използвахме едно от положенията ни от първата част. Безгрешна защита. В предните двубои изгубихме доста точки от грешки. Минимизирахме опитите на Левски към вратата ни. Второто полувреме имахме няколко ситуации за втори гол, но трите точки бяха много важни и аз съм доволен. Поздравявам всички играчи и публиката ни. Остава да възстановим футболистите", заяви той.

"Винаги в дербитата сме показвали друго лице. Изгубихме много точки в индивидуални грешки и подценяване. Върху това трябва да работим. Левски повече контролираше топката в средната зона. Почти в последните 20 метра нямаха чисти положения. За наша жалост е, че не успяхме да доразвием атаките си. За всеки един двубой се стремим да подходим максимално професионално. Дербитата с Левски, с ЦСКА-София, те са малко по-специални. Тук бе важно да сме отговорни", допълни специалистът.