Пространство в район "Тракия" е напълно неузнаваемо, видя Plovdiv24.bg. Във фейсбук кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров публикува видео на това по какъв начин е преобразил фонтана пред ДКЦ V. 

Мястото е не просто почистено и ремонтирано, но вече и функционира - съоръжението е напълнено с вода, сложено е и арт осветление. Подменена е системата, помпата, хидроизолацията, дюзите.

"Готови сме с фонтана! А какъв фонтан от емоции е в сърцата ни, представете си!

Благодаря на всички съседи, които ме мотивираха да променим още едно пространство. Благодаря специално и на Яна Кашилска от ДКЦ V за това, че поеха поддръжката!", сподели Костадин Димитров.

Както наскоро Plovdiv24.bg писа след 30 години пауза фонтанът е обновен, пространството около него също ще придобие нов вид и ще се ремонтира.

Хората от квартала вече се събират около фонтана, а мястото малко по малко започва да става притегателно или както Костадин Димитров казва - още един оазис в "Тракия" и Пловдив.

Това е поредното пространство с мозайки в "Тракия", което е обновено след съвместните усилия на кмета на района и на инициатива на хората.