Неизвестни лица ограбиха къщата на централния защитник от Севиля Серхио Рамос в село Боюйос де ла Митасион (автономна област Андалусия), съобщава вестник ABC.

Инцидентът е станал на 20 септември, когато Рамос е участвал в мач, а съпругата му Пилар Рубио е напуснала града по работа. Когато престъпниците нахлули в имота, вътре били четирите деца на двойката, както и бавачките им. Те не са пострадали, уточняват местните медии.

Крадците са откраднали часовници, бижута, дрехи и пари, които Рамос и Рубио държат в дома си. Полицията вече е започнала разследване.

На 20 септември Севиля завърши 1:1 у дома с френския Ланс в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Бранителят игра пълни 90 минути в двубоя.

37-годишният Рамос премина в Севиля в началото на месеца. Последният му клуб бе ПСЖ, за който той игра от 2021 до 2023 година. С отбора от Париж той стана два пъти шампион на Франция и веднъж спечели Суперкупата на страната.

Бранителят започна професионалната си кариера именно в Севиля и игра за клуба от 2002 до 2005 година. След това той премина в Реал Мадрид, където остана до 2021-а. С мадридския клуб Рамос стана първенец на Испания 5 пъти, спечели Шампионска лига 4 пъти, националната Суперкупа и Световното клубно първенство, 3 пъти Суперкупата на УЕФА и два пъти Купата на Испания.

Рамос е рекордьор по мачове за испанския национален отбор - 180. С Испания централният защитник е световен шампион (2010) и двукратен европейски първенец (2008, 2012). През този февруари той се оттегли от националния отбор.