Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкес бе крайно разочарован след поражението с 0:1 от Черно море в междинния 11-и кръг на Първа лига. Той е на мнение, че всички в отбора трябва да се погледнат в огледалото и да си кажат истината. След поражението "канарчетата" са 11-и с 9 точки.

"Искам да поздравя Илиан Илиев. Свърши отлична работа с този отбор. Черно море е постоянен и той върши работата си наистина добре", започна спецът.

"Не играхме добър мач, получихме гол заради наша грешка. Не можем да си позволяваме такива грешки. Трудно е да го приемем. Когато дойдох, знаех, че не всичко е хубаво тук. Трябва да работим здраво. Няма друг вариант. Към момента е трудно. Осъзнаваме всичко това. Футболистите дават всичко от себе си. Няма да бъде лесно до януари. Трябва да погледнем в огледалото и да си кажем истината. Не мога да направя чудеса. Трябва време да се поправи", убеден е той.

"Имахме трима играчи с вирус. Аз също съм болен. От тези трима, двама са аткауващи. Ако бяха играли, можеше по друг начин да изглеждат нещата. План "Б“ беше да опитаме всичко. Имаме нашите опции, но нещата не се развиват по най-добрия начин", разкри наставникът.

"Не е лесно, когато вирус плъзне из целия отбор, а някои играха след настинка. Рано е да говорим за паузата. Имаме важни мачове и трябва да вземем точки. Каквото и да се случи, трябва да останем обединени. Знам, че това, което се случва, не е лесно. Това е ситуацията към момента. Ще се опитаме да играем по-добре. Трябват ни точки. По-важно е да печелим точки, отколкото да играем добре. Трябват ни точки да се успокоим", завърши изказването си Керкес.