Тръгваме за победа. Няма как да мислим за победа на друг кандидат. Смятаме, че балотажът ни е минимум гарантиран. Това заяви кандидатът за кмет на София на "БСП за България" Ваня Григорова преди вписването на коалицията за участие в предстоящите местни избори, предаде репортер на "Фокус"

"Ние тръгваме обединени и силни в тези избори. Тръгваме за победа. Това, което ще правим в следващия месец е да търсим подкрепа от непредставените политически софиянци, особено от работещите такива", заяви Григорова.

Тя обясни, че БСП ще се стреми да се справи с апатията на хората и да привлече негласуващите, които според нея са били разочаровани от неизпълнените обещания на предишните управления на града. 

"Основният ни опонент е апатията на хората. Хората, които искат промяна, но за съжаление, са толкова демотивирани, разочаровани и често предавани, че много трудно могат да бъдат накарани да дадат гласа си за някого, когото дори харесват", заяви тя.

"През този един месец ние ще се срещнем с възможно най-много хора – особено от крайните квартали, за да чуем тях и те да чуят нас. Именно в това ще се състои кампанията, в която се надявам още от утре да започнат дебатите с моите опоненти", каза още кандидатът на БСП.

Григорова не сподели конкретно мнение за кандидатите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Тя каза, че уважава всички свои опоненти, но очаква обществени дебати по важните за града теми с тях.

"Уважавам всеки кандидат за кмет на столицата. Знам, че не е лесно да се изправиш пред погледите на едномилионна София. Именно за това е важно да чуем какви са идеите. Аз разчитам на моя екип, на натрупания през годините опит в решаване на проблемите на трудещите са хора, каквито са по-голямата част от софиянците“, заяви тя.

Григорова заяви, че от БСП са готови да си партнират с онези, които ги подкрепят и споделят техните цели. Ваня Григорова обяви, че сред приоритетите й ще бъде преглеждането на договорите за концесии, да прегледа приватизациите и начина, по който се презастроява столицата.

На въпрос кого очакват да ги подкрепи на балотаж, тя каза, че "всяка подкрепа е добре дошла“.