България ще вземе участие в 3х3 турнир в Братислава, Словакия, в периода 26-28 септември. Състезанието е част от проекта European Team Cup (Европейска отборна купа) за младежи до 25 години, в който партньор е и Българската федерация по баскетбол.

Страната ни ще бъде представена от отбор при момичетата в състав Мина Василева, Валентина Веселинова, Ема Динчева и Елена Драгоева. Те попаднаха в група B, където ще имат за съперници Испания, Румъния, Австрия и Италия. В група А са тимовете на Унгария, Турция, Словакия, Естония и Словения.

Играе се във формат всеки срещу всеки. Първите четири отбора от всяка група ще се класират за четвъртфиналите, където предстоят директни елиминации.

Основната цел на European Team Cup е да насърчи участието в спорт и физическа активност и да популяризира ползите за здравето от мини футбол, баскетбол 3x3 и плажен волейбол сред младежите в тази възраст.

Фокусът пада и върху социалната отговорност и насърчаването на участниците да допринасят активно за своите общности. Предлага им се възможността да участват в смислени доброволчески дейности, които решават социални проблеми и водят до положителна промяна.