4 приоритета и 22 решения са залегнали в управленската програма на кандидата на ПП-ДБ за кмет на Варна Благомир Коцев. Той ги представи днес в морския град. На срещата с журналисти бе придружен от екип специалисти, които му помагат, сред които има финансисти, архитект, експерт социална политика и др.

Основните приоритети са, залегнали в управленската му програма, са : паркинги, пазари, паркове и прозрачност.

Сред 22-те решенията за бъдещето на Варна са попаднали: местните данъци няма да се увеличават, ясли и градини за всяко дете, нови работни места, редовен градски транспорт и безплатен такъв за пенсионери, деца и лица от уязвими групи, нов Аспарухов мост, референдуми по важни въпроси и др.

Като кмет ще имам приемен ден и приемна по кварталите 4 пъти месечно, обеща той.

На въпрос на "Фокус" как би работил с общински съветници и районни кметове от други политически сили, той отговори, че е важно благоденствието на хората, независимо от политическите окраски. Ще работи и с кметовете от общините край Варна за привличане на евросредства по големи проекти, касаещи развитието на региона като цяло.

Благомир Коцев е роден през 1978 година. Има бакалавърска и магистърска степени по финанси и корабоплаване, придобити в САЩ и Великобритания. Работил е в семеен бизнес, свързан с морския бранш. През 2022 година бе областен управител на Варна.

Освен като кандидат за кмет на града, той е и водач на листата на ПП/ДБ за Общинския съвет.