Една от най-големите легенди на нидерландския и европейския футбол - Марко ван Бастен, се изказа изключително остро по адрес на феновете на Аякс, които прекратиха дербито с Фейенорд в неделя.

"Де Класикер" беше прекратен в началото на втората част при резултат 0:3 за шампионите. Феновете на домакините демонстрираха яда си от представянето на своите любимци, мятайки димки и факли на игрището, а това накара главният съдия да прекрати мача.

Трикратният носител на "Златнат топка" и европейски шампион с Нидерландия от 1988 г. заяви, че професионалният футбол в родината му трябва да бъде спрян.

"Това е възможно най-лошият сценарий. Съвсем отговорно казвам, че според мен трябва да преустановим професионалния футбол в Нидерландия. Просто го спрете. Това, което направиха феновете на Аякс, беше абсолютно съзнателно и не мога да го разбера. Да не би да са си мислели, че това ще промени развитието на мача", сподели легендата на Милан и Аякс от края на миналия век.

"Щом не можем да намерим решение на проблема с хулиганите, то тогава няма смисъл да продължаваме. Да признаем, че е невъзможно да се играе заради една определна група идиоти и това е. Трябваше да се радваме, че отново имаме пълни стадиони след коронавируса... Всички знаехме, че нещо подобно е на път да се случи. Просто спрете футбола, това е", добави Ван Бастен.